Kennis Toegepast

Blog

Blog > Opleiding assistent-bewindvoerder in Emmen

Opleiding assistent-bewindvoerder in Emmen

Opleiding assistent-bewindvoerder

Dit najaar is Inversis gestart met een unieke opleiding in Emmen, namelijk de opleiding assistent-bewindvoerder. Inversis is daarmee de eerste en enige in Nederland die deze opleiding verzorgt. In Emmen gebeurt dit in samenwerking met de gemeente Emmen en bureau Select & Match. Een samenwerking waar we trots op zijn!

Waarom deze opleiding?

In de afgelopen jaren is het aantal bewindvoerderskantoren flink gegroeid. Maar niet alleen het aantal, ook de kantoren zelf zijn groter geworden. Er is dus behoefte aan extra mankracht. De opleiding assistent-bewindvoerder biedt uitkomst.

Kans op een baan

De eerste groep deelnemers die inmiddels is gestart, bestaat uit twaalf langdurig werkzoekenden. Zij zijn door de gemeente Emmen zorgvuldig geselecteerd op basis van hun gemotiveerdheid en hun vooropleiding. Select & Match heeft voor deze deelnemers allemaal een stageplek geregeld. Maar bij deze stagebedrijven zijn ook nog eens zes vacatures. Als het goed gaat, kan een aantal deelnemers na afloop van de opleiding dus starten met een nieuwe baan!

Erkend diploma

De opleiding wordt gegeven in vier blokken van vier weken. Eerst intern, dan stage, dan weer intern en daarna weer een stage. De deelnemers sluiten de opleiding af met een examen. Als ze daarvoor slagen krijgen ze een erkend diploma assistent-bewindvoerder. Zij zijn daarmee de eersten in Nederland die dit diploma in hun bezit hebben.

Meer informatie?

Wil je hier meer over weten of heb je nog vragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen!