Blog

Blog > Ben jij al klaar voor de nieuwe privacywetgeving (AVG)?

Ben jij al klaar voor de nieuwe privacywetgeving (AVG)?

Op 6 juni 2018 verscheen het nieuwsbericht op Nu.nl over de AVG. De autoriteit persoonsgegevens (AP) heeft tot nu toe 170 klachten binnengekregen over de nieuwe privacywet. Dagelijks komen er zo’n 25 tot 30 klachten per dag binnen. Dit aantal is niet zo verwonderlijk gezien alle aandacht die er in media voor dit onderwerp is geweest en het enorme mailtjes met privacy statements en toestemmingsverklaringen die consumenten de afgelopen weken ontvingen. In het bericht was er bovendien aandacht voor het nieuws dat de belastingdienst pas over een jaar zegt te kunnen voldoen aan de AVG. De AP zegt daarover dat “de AVG voor iedereen geldt, dus ook voor de Belastingdienst”.

Hoe zit het met jou als bewindvoerder, mentor of budgetcoach? Voldoet jouw organisatie aan alle vereisten van de wet? Ben je toch nog niet (helemaal) ingericht voor deze nieuwe wet, meld je dan aan voor de training ‘Privacy en AVG voor bewindvoerders, mentoren en budgetcoaches. Tijdens deze training behandelen we alle verplichtingen uit de wet, de mogelijkheden voor de uitvoering en geven we je handige tips en tricks voor de dagelijkse praktijk.

Kijk voor meer info naar ons trainingsaanbod of schrijf je nu in voor de de training van 26 juni aanstaande in Zwolle.   Daarnaast verzorgt Inversis binnenkort de volgende trainingen:

– Schulden en Beschermingsbewind op 28 juni in Zwolle

– Actualiteiten Sociale Zekerheidswetgeving op 3 juli in Zwolle